FØLG OSS      

Nytt medlem: Soria Moria Parken

Andre mandag i det nye året kunne Verdal Næringsforum ønske sitt nyeste medlem velkommen. Soria Moria Parken, en av Norges eldste av sitt slag, slutter seg til næringsnettverket med et fornøyd tilbakeblikk på siste år.

- Vi hadde en omsetning på rundt 700.000 kroner, så det sier vi oss godt fornøyd med, sier Ragnar Westvik på sitt besøk i Verdal Næringsforums lokaler mandag. Seg selv kaller han en dreng for Soria Moria Parken, og det er med iver han forteller om driften.

- Det hele starta da AUF hadde Framfylkingen på området i 1959. Da ble det opprettet toalettanlegg for samlingen, og dermed var det bare å starte camping etterpå. Siden har vi faktisk aldri holdt stengt, sier Westvik.
 

Mye sommeraktivitet


Typisk fast aktivitet ved campingen er onsdagstreffene som tar til med en gang våren tørker opp vinterhalvåret. Det populære tiltaket trekker mellom 50 og 100 motorsykler og biler til campingområdet hver onsdag, i regi Motorhistorisk forening.
- Dette er også et publikumsarrangement i den forstand at folk kommer til for å se på kjøretøyene og prate om bil, sier Westvik. 
Lørdagscafe, med salg av kaffe, vafler, is og brus er også fast gjennom det snøfrie halvåret.
- Lørdag er finværskafe. Da er vi rett og slett et heimkjært tilbud hvor folk kan sykle og ta seg en kaffe i trivelige omgivelser utendørs. I sommer kom det minibuss fra Ekne med seks damer med enm snittlader på 83 år. De satt i flere timer ogs koste seg, humrer Westvik
 

Landets første lekepark


Historisk sett var Soria Moria Park et av landets største kulturbegivenheter på 60- og 70-tallet, med rundt 30.000 årlig besøkende til det som da var et lekeland. I dag liker Westvik å kalle det en camping-park med åpne porter hele året.

- I jula hadde vi overnattingsgjester her fra Bucuresti, Frankrike og Kina, forteller Westvik, og legger til at da gjestene fra Bucuresti sendte opp raketter fra campingparken på nyttårsaften, var det første gang det har skjedd.
Gjester fra Bucuresti feiret nyttårsaften på Soria Moria, med fyrverkeri og det hele. Foto: Ragnar Westvik.

- Styggartig, fastslår han.

Les mer