FØLG OSS      

Ypper til strid mellom brannmenn og politi

Under Øras Dager kan det avgjøres én gang for alle hvem som er tøffest av våre blåkledte.

I alle fall dersom Johannes Czaikowski og resten av gjengen på Sprek treningssenter får viljen sin. Under Øras Dager i august står de bak verdalshistoriens andre utgave av Viking Games. Første gang konkurransen ble arrangert, var i 2019. Også da var deltakelsen og engasjementet stort, dog med kun individuelle deltakere. Denne gangen spisser bakfolka frontene litt ekstra før avspark.

Ønsker bedriftslag
- Litt vennlig kniving har ingen vondt av, humrer Czaikowski, og forklarer at de denne gangen ikke bare ønsker enkeltdeltakere velkommen, men oppfordrer også bedrifter til å melde lag, slik at byens, eller regionens barskeste bedrift kan kåres. Ønsket er tre til fem deltakere per bedrift og det er den bedriften med best snitt-tid for gjennomføring av løypa som tar hjem tittel, heder og ære.
- I et helt år kan de titulere seg som Mestere av Viking Games, og dermed tøffest i gata, sier Czaikowski.
- Får man deltakelse fra flere kommuner, kan man jo øke sjølskrytet til å kalle seg regionmestere, istemmer daglig leder ved Sprek Treningssenter, Anne Sigrid Christoffersen.

Tunge øvelser
Selv om det ligger mye lett humor bak konkurranse-aspektet, er det ingenting som er lett med øvelsene deltakerne må gjennom for å kunne si seg ferdig med løypa. De skal flippe svære dekk, de skal gjennomføre krevende kroppsøvelser og de skal trekke en bil. For å nevne noe.
Og det er noen yrkesgrupper Czaikowski og Christoffersen håper ekstra på at skal kjenne rykninger i konkurranseinstinktet og dermed melde seg på.
Den tøffeste blålysetaten
- Det har vel alltid vært en viss kameratslig uenighet om hvem som er tøffest av blålysetatene, sier Czaikowski. - I alle fall om man skal tro diverse amerikanske tv-serier, legger han til med et flir.
Om påstanden er riktig eller ikke for Trøndelags beste kvinner og menn skal vi la være usagt, men om det ikke stemte før, kan det være at det blir slik etter at folka bak Viking Games legger ut sine åter.

- Er politiet tøffere enn brannfolka? Eller kan ambulansemannskapet hamle opp med dem begge, kanskje, undrer Christoffersen. Og kaster med det ut hansken på vegne av regionens utrykningsklare kvinner og menn.
- Det gjenstår å se. Om de tør.

Noen av øvelsene:
  • «Farmers walk», med balanse
  • Dekkflipp
  • Opptrekk
  • Trekke bil
  • Løfte Atlas-stein/ball
  • Armheng i 2 min
  • Løpe en runde mellom hvert hinder

Les mer